Genoptræning:


Uanset om en hest har haft en skade i ben eller ryg, vil den have kompenseret igennem længere tid og ændret sin biomekanik. Hvis denne ikke genskabes til fuld funktion har man nedsat holdbarheden af hesten. Så - når hesten er behandlet og velfungerende igen, skal hesten styrkes i den korrekte funktion, så risikoen for tilbagefald reduceres væsentlig.
Derfor sætter jeg alle heste i gang, med genoptræning af ryggens funktion i behandlingsperioden. Ejeren instrueres i særlige øvelser med hesten og vi laver i fællesskab et genoptræningsprogram for den enkelte hest. Alle patienter skal trænes i behandlingsfasen, da det handler om at få genskabt funktion, men det er oftest en anden træning kortvarigt end den er vant til.
Pessoatræning og  cavalettis arbejde er eksempler på træning som er eminent for biomekanikken, hvis det anvendes på korrekt vis.


Bevar glæden i hesten:

Alt for mange ryttere er så forhippet på at nå et vist mål, at man træner enhver gnist og glæde ud af hesten.
Jo større variation i træning, jo flere muskelgrupper får man arbejdet igennem og gjort stærkere - således bliver kroppen overordnet mere stærk i den velfungerende funktion, end hvis man laver en meget ensidig træning og bruger de samme muskelgrupper hele tiden.
Netop variation og gode oplevelser giver arbejdsglæde hos hesten, og det giver i sidste ende større præstationer og bedre holdbarhed.