Forebyggende

”jeg benytter mig af kiropraktik som en forebyggelse mod skader. Har jeg en ide om en hest præsterer dårligere end forventet kontakter jeg altid Maja først, hun har gennem års behandlinger et stort kendskab til mine hestes funktionalitet, og vi kan på den måde sætte hurtigt ind hvis der er ved at opstå et biomekanisk problem, og spare mange penge på dyrlægeregningen.”
”Mit første møde med Maja reddede helt klart Jaslos karriere, han havde efter et styrt gennem længere tid været periodevis meget halt, ofte varede det ikke længere end 10 min så var han flyvende igen, men perioderne kom oftere og oftere, og dyrlægerne kunne ikke finde en diagnose. Jeg kontaktede Maja, og efter to behandlinger var han gående igen, og blev senere placeret i 3* military og vandt Bronze Ved DM”

Med venlig hilsen
Mia

 

 

 

 

Jeg ser på rigtig mange føl indenfor de første 3 måneder. Ud af alle de føl, jeg ser på, er der højst 25%, der ikke har en eller anden dysfunktion.
De dårligste patienter er uden tvivl dem, der er vokset op med en dysfunktion, så jeg anser det, at behandle vores føl og plage i deres første leveår, som essentielt for at hesten får fuld atletisk funktion senere hen.

Opdræt

Opdræt er ligeledes en vigtig målgruppe for forebyggende arbejde. Her kan ganske få behandlinger i løbet af hestens opvækst være med til at forebygge problemer i form af stivhed og/eller assymmetri af f.eks. for/bag-part, som så tit ses hos den unge hest , der tages i arbejde.

Det er selvfølgelig ikke sådan at alle ungheste nødvendigvis skal undersøges, men det er vigtigt at holde øje med plagens udvikling og få den undersøgt hvis den bevæger sig unormalt stift. Det er ikke altid nok at slå det hen med, at det nok er fordi den vokser.

Vær også opmærksom på føl/plage, der pludselig og uden synlig grund, begynder at blive stejl på det ene eller evt. begge forben. Årsagen hertil kan oftest findes i skulder/bryst- region, og respondere vældig godt på kiropraktik.