Tværfagligt samarbejde.

Samarbejde

Det er vigtigt at man som ved al anden undersøgelse, betragter hele hesten og ikke kun en enkelt region. Samarbejde faggrupperne imellem er derfor af stor betydning, hvis hesten skal have den bedst mulige behandling.

Tiltagende besvær med løft af ben

Fagfolk

Er den veterinære kiropraktor ikke den primære dyrlæge på hesten, er det derfor en god idé med intern kommunikation og tværfaglig forståelse.

Beslagsmeden er en anden fagmand, som kan bidrage med oplysninger om evt. ændringer i slid, eller begyndende problemer med løft af et eller flere ben, for ikke at nævne i behandlingsøjemed, hvis hesten skal have sygebeslag på.

Sadelmagerens arbejde har en stor betydning for hestens evne til at bruge sin ryg rigtigt. Derfor er det vigtigt, at sadelmageren forstår hestens funktionelle anatomi og i dialog med hestens veterinære kiropraktor finder den bedste løsning.
En dårligt tilpasset sadel kan blive den primære årsag til, at hesten ikke kan fungere - omvendt vil en korrekt tilpasset sadel aldrig føles optimal, hvis hesten i sig selv er dysfungerende.

Træneren spiller en stor rolle for den enkelte hest og rytter.
Det, der her og nu kan virke som en gene af træners arbejde, skulle gerne afløses af et samarbejde om at få hesten så velfungerende, at man kan springe mange trælse træningstimer over, hvor man kæmper med en hest, der er "dum" eller modvillig.