Behandling

Fordel at kombinere behandlinger

Når hesten er undersøgt og behandlet funktionelt neurologisk og kiropraktisk, tages der stilling til, om der er behov for at supplere med akupunktur eller laser. Nogen gange vil det være en fordel at kombinere behandlinger, da de kan virke ved at forstærke effekten af hinanden.

Behandlingsforløb

Til at begynde med, er det bedst at behandle 2 gange med ca. 10-14 dages mellemrum. Herefter tages der for den enkelte hest stilling til hvornår genbehandling bør finde sted. Oftest vil det være en fordel, 1-2 måneder senere, hvor hesten har været i gang i noget tid.

Antallet af behandlinger ialt, og om hesten skal behandles nogle gange om året for at forebygge skader, afhænger dels af den enkelte hests problemer, dels af krav og forventninger til hestens ydeevne.

Genoptræning

Når hesten er behandlet, skal den genoptrænes så den bruger sine muskler biomekanisk korrekt.

Ofte vil ejeren blive instrueret i nogle øvelser, og afhængig af hvilke problemer den enkelte hest måtte have, lægges der planer for genoptræningen af hesten. Mange springer denne fase over. Det kan synes som lidt "kedeligt" arbejde, men dets betydning kan ikke understreges nok. Mange gange skyldes de tilbagevendende skader, at hesten ikke er blevet genoptrænet optimalt førend den er i normalt arbejde igen.
Det er en levende krop, der har været dysfungerende i længere tid, og derfor tager det også lidt tid at blive stærk i den rigtige funktion - det er trods alt ikke bare et dæk, der er skiftet.