Symptomer

Menneskets bedste ven

Hunden siges jo som bekendt, at være menneskets bedste ven, og det er blandt andet fordi den oftest vil gøre sit ypperste for at stille sin ejer tilfreds.

Godt kendskab nødvendigt

Det er derfor vigtigt at have godt kendskab til sin hund, så man kan være opmærksom hvis der pludselig (eller gradvist) kommer en ændring i hundens bevægelsesmønster og/eller adfærd. Hunden reagerer oftest på smerte ved, at ændre temperament eller ved, at lave forskellige afvige manøvre i form af, at være stift gående, skiftende haltheder, pasgang, løben på 2 spor og meget mere.

Ved den kliniske undersøgelse kan man få en idè om en primær halthed eller anden systemisk lidelse kan være en del af symptombilledet.

Oplagte patienter

Hunde med diagnosticerede hals/ryg problemer er selvfølgelig oplagte patienter til en kiropraktisk undersøgelse og evt. behandling med kiropraktik og/eller akupunktur.

Selv hunde med lettere røntgenologiske forandringer, kan få et øget velvære og en forbedret præstation, når man sørger for at bevægeligheden i hvirvelsøjlen er så optimal som muligt.

Haltheder

Mange haltheder som ikke har en klar diagnose, kan ofte være forårsaget af, at hunden har kompenseret for et problem i overlinjen igennem længere tid, så hunden rent biomekanisk har fungeret dårligt, og dermed overbelastet et eller flere ben. 

Hvis der er opstået en synlig smerte i et eller flere led, er det selvfølgelig påkrævet med smertestillende behandling, endten generelt eller i form af ledbehandling. Men dernæst vil det have meget stor betydning at få fjernet den overbelastning som har forårsaget smerten. Dvs. at få hundens biomekanik til at fungere mere korrekt igen.

En patientgruppe jeg støder på oftere og oftere er hunde, der:

aldrig har været hvalpe
altid har været forbavsende rolige
den har altid gået lidt sjovt
den er ikke som andre hunde
den, der er overglad og tendens til ADHD symptomer

Mange af disse patienter har en neurologisk dysfunktion, hvilket kan være den bagvedliggende årsag til de problemer, de kommer med, og finder man ikke den neurologiske diagnose, kommer man aldrig i mål med disse patienter.